Tredje tömkörningsturen

Jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på den här hästen. Odette, en underbar och fantastisk individ. Idag tömkörde jag henne med däckel och baksele, med pisk, lädertömmar och huvudlaget. Jag provade placera mig bakom från start och bad henne skritta fram.

Framåt bar det åt. Hon bara skrittade på. Lugnt, sansat och koncentrerat. Vi vände strax innan bron över motorvägen. Ett kort pass som avslutades på topp. På vägen hem provade vi lite trav och det gick mycket bra. Tidigare har hon tyckt bakselen varit något ovant, men det fanns inte en uns osäkerhet idag.

Nu får hon smälta lärdomarna till nästa vecka. Följande i inkörningen blir promenader och tömkörning i olika miljöer. I samhället finns en hel del att upptäcka och trafik att bekanta sig med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *