Mina delmål och mål

Jag tänker att jag ska berätta hästarnas delmål och mål i egna inlägg, men berättar mina egna här. Förra året, 2018, försvann lite för mig eftersom jag var gravid och fick barn. Jag var väldigt sjuk hela perioden, in på nya året och ser därför det här året som ”mitt år”. Jag hade sådana stora planer förra året, som gick i kras. Som avslut fick jag dessutom lov att låta mitt vackra sto somna in, så det kändes väldigt ofattbart hur saker utvecklades till att bli.

I år satsar jag allt med noga planeringar och känner innerlig kämpaglöd till att också lyckas. Jag har alla förutsättningar, i skrivande stund.

Dem stora målen för mig sommaren 2019 är att

  • Köra in Odette
  • Köra en lång distanssträcka med Orcado
  • Hålla igång hela vägen fram till slutet av augusti.

Jag ser fram mot att utvecklas som kusk och tränare. Jag vill verkligen ha fina, glada, nöjda hästar i så god kondition vi hinner bygga upp innan sommaren är över. Odette ska inte tränas inom någon bemärkelse utöver inkörningen, men Orcado ska absolut få känna musklerna arbeta. Där är vi redan igång – det känns bara bra!

För att uppnå mina stora mål behöver jag

  • Planera stegen för Odettes inkörning och känna att vi bockar av varje moment noga
  • Planera körningen med Orcado så att träningen i sin helhet blir varierad, rolig och stimulerande
  • Fokusera på att förbättra detaljerna hos mig, hur jag är som kusk, hur jag kan se situationer som perfekta tillfällen att utvecklas.

Det är kanske lite diffusa rader ovan, men jag gillar att det hålls öppet och möjligen flexibelt. Om någonting krasar totalt så är det ingen fara med det. Då finns det garanterat en anledning till det. Jag har lite svårt att veta hur mycket jag kan kräva av mig och mina hästar innan jag skapat en distans till hur mycket vi fixar. Jag vill exempelvis inte planera att fixa en distans på 5 mil med Orcado i slutet av sommaren, eftersom jag inte alls vet om vi är mogna för den prestationen. Kanske uppnår vi 2 mil, eller 8 mil? Det blir spännande!

Ett annat stort mål i år rent generellt är att hålla Odette i fortsatt sunt hull och att få ned Orcado i vikt. Hästfoder och foderstatsberäkningar är ett av mina absoluta intressen likaväl. Orcado är redan satt på strikt bantning, men jag vill fortsätta se resultat tills han är i sitt idealiska hull. Vilket såklart är ingenting annat än helt rätt, om han också ska orka det jag planerar överhuvudtaget. Det här är alltid svårt innan en bra balansering är funnen, men vi ska klara det med.

Orcado hösten 2017. Foto: Sanna Svensson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *