OO’s Odette

Klockan var 22:11 då Odette kom till världen, efter att ha befunnit sig i Orchidéas mage i tolv månader. Räserfräser II, brukar jag säga eftersom hon är en häst med mycket fart i benen sedan start. Odette är jag fullkomligt präglad till, jag är så oändligt stolt över henne.

U: Kronblads Orchidéa
E: Hasselbos Orcado
Minishetlandsponny, sto, svart med stjärna i pannan.
~80 cm hög
Född 24 april 2017.

Såklart har hon fler smeknamn som Dettan och Oddan. Hon är känd för att vara skarp, oberäknelig och egensinnad. Uppriktig, skulle jag säga att hon är och hon pratar konstant. Hon muckar och busar, säger till och säger ifrån. För mig är hon en individ som är… Obeskrivlig. Jag litar på henne ovillkorligt – men med det sagt är jag medveten kring henne. Dettan behöver att jag tänker och beter mig kolugnt, förbereder mycket väl i många steg för att hon ska få känna tydlighet och trygghet.

Det bästa med Dettan är att hon är full av fantasi och liv, fri från bekymmer. Hon är en stolt individ, som ändå är känslig trots till syntes stark fasad.

Odette som föl, april 2017.
Foto: Sanna Svensson.
Odette januari 2019.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *