Hjärtligt välkomna till Li Minishetlands!

Mitt namn är Lovisa och jag välkomnar er till min nya plats, där jag öppet och ärligt kan bevara mina minnen, upplevelser, erfarenheter, värderingar, kunskaper och allt däri mellan – som jag samlar tillsammans med mina underbara hästar Orcado och Odette. Jag kommer presentera dem lite noggrannare i enskilda inlägg. Jag är författaren och huvudet bakom ”Urhästen”, men har valt att byta namn och domännamn.

Vi finns även på Facebook – Li Minishetlands och Instagram – Li Minishetlands.

Namnbytet är en förändring som betyder mycket för mig. Jag känner inte att jag stod bakom namnet ”Urhästen” längre, det dog ut redan för två eller tre år sedan. Jag var osäker till förändringen, för att jag inte visste vad som var på andra sidan, men nu vet jag – ärlighet.

När jag startade Urhästen 14 juni 2014 var det jag och Orchidéa, ett sto som jag fick lov att låta somna in oktober 2018. Vi var i uppstarten av vår resa tillsammans. Jag kände att Hästsverige behövde en push; sluta behandla hästarna som maskiner med bäst-före-datum, sluta använd viss utrustning för att kuva hästarna. Drastiskt beskrivet kanske, men det handlade mycket om dem åsikterna. Jag ville få Hästsverige att tro att mitt sätt var det enda bästa, även om jag försökte uttrycka mig positivt för att locka istället för att trycka ned andra. Jag var okunnig och svartvit. Det fanns inte mycket till olika färgnyanser eller ens en gråskala.

Jag och Orchidéa, vi blottade vår emotionella resa helt öppet genom bloggen. Och det var det som berörde er. Ni kommenterade hjärtgripande och kontaktade mig personligen där ni beskrev hur mycket bloggandet gick in i era hjärtan för att ni känt att det här är en bättre väg att gå. Ni beskrev olika situationer som blivit jobbiga, att ni fått upp ögonen och utvecklades genom att bli medvetna om hur ni förhåller er mot hästarna. Vetskapen inom mig växte; det var exakt det här Hästsverige behövde.

Jag är fortfarande personen med starka åsikter och känslor. Jag kommer aldrig sluta slåss för hästarna. Individerna. De fullt emotionella kapabla underbara vackra atletiska djur. En art som varje dag ställer upp för Mig, Dig, Oss, Världen.

Den här gången ställer jag mig själv i fronten, vilket blir en stor skillnad från tidigare. Jag vill förmedla en relationsbaserad hästfilosofi och jag återberättar mina hästars fantastiska budskap på ett sätt som blir förståeligt för er, förhoppningsvis. Dem inspirerar och motiverar mig varje dag till att bli en bättre människa och individ, vilket jag vill framhäva, minnas och dokumentera här.

Jag har utvecklats och jag ser många av världens färgade nyanser. Tillbaka i åren sade jag ofta ”Det är häftigt att jag, som fullt ut går på min relationsbaserade hästfilosofi ändå klarar av att samla ihop meriter”. Jag känner att jag har kommit ännu längre och jag är stolt över den processen, och uppmuntrar fler att faktiskt våga bygga en relation till sin häst med det som grund. Jag hade aldrig haft sådana fantastiska framsteg om det inte vore för hur jag ser på hästarna, men – jag vet också att det är en alternativ väg att vandra.

I det här är jag idag ödmjuk. Jag kommer aldrig påstå att det är det bästa för alla andra. Däremot kommer jag alltid tro och hoppas att relationen är det bland det första fokuset hamnar på när någonting inte går som man tänkt sig i vänskapen, hanteringen eller träningen med sin häst. Att det ligger i hur du för dig. Att det först kan bli ärlig förändring mot det bättre när du väljer att arbeta med dig själv. Det finns alltid möjligheter att göra det rätta mot våra hästvänner oavsett tillvägagångssätt eller utrustning.

Med ”Li Minishetlands” (som står för Lovisa Ivarsson’s Minishetlandsponnyer) vill jag fortsätta bara vara mig själv, dela med mig av hur en människa kan förmedla hästarnas budskap. Inspirera och motivera. Visa att det finns dagar man bråkar och dagar som påminner en om det älskvärda. Jag vill visa hur en relationsbaserad hästfilosofi kan blomma upp från jorden och växa till faktiskt prestationsresultat. Jag vill stå med i gruppen, fastän jag kanske inte gör som dem allra flesta.

Jag antar nästa stora äventyr – att klara av att balansera vikten mellan en god relation och en framgångsrik karriär. Även om jag inte har heta tävlingsambitioner, så har även jag stora drömmar och visioner.

Jag är peppad på den här rivstarten och allt vad det innebär. Jag hoppas innerligt att ni är några som vill hänga med. Tveka inte att höra av er om det finns någonting ni vill att jag ska skriva om.

Orcado och jag drar stockar hösten 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *