Hasselbos Orcado

Orcado, Lilla Grå, Buddha, Carin, Cadon, Solstrålen, Räserfräser I. Min fantastiska vän har många namn som han har fått eftersom dem beskriver honom väldigt väl.

U: Hasselbos Kastanya RS 6765
E: Pajazzo di Leva RS 568
Minishetlandsponny, avblekbar skimmel, född svart med vit stjärna i pannan.
82 cm hög / 13 cm i skenan.
Född 27 maj 2013, kastrerad september 2016.
1 avkomma: OO’s Odette.

När jag såg Orcados annons på Facebook blev jag bara störtkär på fläcken. Jag fick bita mig i läppen och skrolla vidare. Dock skrollade jag upp. Nej, skrolla förbi Lovisa. Skrollade likt förbannat upp, igen. Och nej, titta bort – men det gick inte. Jag skrev i panik till min stallägare Cammen och frågade om jag fick ta hem en hingst. Det gick så bra. Jag pratade med min man om det gick för sig att ens ha en till ponny. Det var inget problem. Så jag tog sats, berättade vad jag kunde erbjuda och han vart min. Lyckan var euforisk!

Orcado är verkligen en individ som är extremt ödmjuk, snäll och kräver att en är en gnutta principfast för att det ska bli tydligt och tryggt för honom i träningen. Utöver detta vill han gärna att saker är varierat för att känna sig alert. Själv kan han gärna flyta iväg, leva ut sina fantasier och hittepå. Han är smart och tänker enligt mottot; för allas bästa. Han är en lojal och tålmodig läromästare i sinnet. Han ställer upp, står ut och biter ihop. Ibland slår det knut på sig själv och en kan bli tokig på att han verkar ”låsa sig” eller verka lat rakt av, men det är bara att ta till vara på alla chanser en får att göra rätt för sig tills det blir rätt – då svarar han glatt direkt och berömmer med spirande lycka. Han tappar aldrig hoppet!

Hans bästa sida är vänligheten och att han bokstavligt talat gör allt i sin makt för att finna det positiva i alla situationer och sammanhang.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *